Vuoden 2021 jäsenyritys on Finlaysonin alue

Posted on

Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritys on Finlaysonin alue


Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritykseksi 2021 on valittu Finlaysonin alue. Se on kaupungin sydämessä, vanhoissa tehdaskiinteistöissä toimiva yritys- ja palvelukeskittymä sekä kulttuurikeskus, joka toimii yli sadan yrityksen vuokranantajana ja kahden–kolmen tuhannen ihmisen työpaikkana. Täsmällisemmin sanoen jäsenyrityksenä on Finlaysonin alueen omistava työeläkeyhtiö Varma, ja toimintaa luotsaa Varman asset manager Kai Niinimäki.

Finlaysonin tehdasalueen rakennukset ovat yksi toisensa jälkeen viimeisen parin-kolmen vuosikymmenen mittaan muuttuneet liike-, toimisto- ja kulttuurikäyttöön.  Muutama vuosi sitten Finlaysonin alue sai uuden logon ja brändi-ilmeen, jotka ovat jo käyneet kaupunkilaisille tutuksi.

Niinimäki on johtanut Finlaysonin alueen kehitystyötä vuodesta 2015. Toiminta on vilkastunut koko ajan. ”Alkuvuosina haimme itse kumppaneita tapahtumien järjestämiseen, nyt meille tulee tapahtumatoimijoilta pyyntöjä tasaiseen tahtiin. Koska resurssimme ovat rajalliset, olemme luoneet strategian, jossa alueella on puolen tusinaa vuosittain toistuvaa tapahtumateemaa vakiintuneine kumppaneineen. Niiden lisäksi otamme tietysti mahdollisuuksien mukaan aina jotain uutta ja yllättävää ohjelmaan mukaan”, Niinimäki kertoo.

”Viime kuukausilta mainittakoon vaikkapa kesäiset Finlayson Live -konsertit Väinö Linnan aukiolla, nykysirkusfestivaali, Steampunk-festivaali ja Projio-valotaidetapahtuma lokakuussa. Yhteistyökumppaneita on kymmenittäin. Haluankin esittää suuret kiitokset myös tamperelaisille ja pirkanmaalaisille kulttuurialan toimijoille, joille voimme tarjota ainutlaatuiset puitteet alueen aukioilla, sisätiloissa, katoilla ja seinilläkin. Kanssanne on mukavaa tehdä työtä!”, riemuitsee Niinimäki.

Niinimäki on jo pitkään ollut mukana Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnassa, puheenjohtajan roolia myöten. Tätä nykyä hän on Kiinteistöt ja kolmikanta -työryhmän jäsenenä ja osallistuu aktiivisesti yhdistyksen vuosikokouksiin. Hän kannustaa muitakin osallistumaan.

”Yhdistyksen jäsenenä voi olla mukana vaikuttamassa asioiden kehittymiseen. Tampere Tunnetuksi on erinomainen kontaktifoorumi. Jos olet aloittamassa yrittäjän uraa Tampereella, yhdistys on hyvä kanava tutustua muihin, esimerkiksi työryhmissä tai hallituksessa”, Niinimäki neuvoo.

Niinimäki on seurannut Tampereen kehittymistä ja kasvamista eri näköalapaikoilta jo reilut parikymmentä vuotta. ”Tampere on mukavan kokoinen kaupunki. Täällä on kiva touhuta. On sellaista positiivista pikkukaupunkilaisuutta: puhalletaan yhteen hiileen, halutaan kehittää kaupungin vetovoimaa ja ollaan ylpeitä siitä, että täällä halutaan asua, opiskella ja tehdä töitä.”

”On hienoa ja palkitsevaa että olen saanut olla mukana kotikaupungin kehittämisessä, kertomassa omia ajatuksia ja vaikuttamassa kehityksen suuntiin. Rakastan Tamperetta!”

LISÄTIETOJA  

Finlaysonin alue
Kai Niinimäki, asset manager
p. 040 7298 144

Tampere Tunnetuksi ry
Riikka Töytäri, toiminnanjohtaja
p. 040 582 1949

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu Tampereen keskustan kehittämisyhdistys, joka järjestää mm. Kesä Tampere ja Joulu Tampere -kokonaisuudet, hallinnoi Kuninkaankadun kävelykatua ja markkinoi keskustan palveluita Tampere Tunnetuksi Passin avulla.  Jäseninä on kivijalkaliikkeitä, taloyhtiöitä, tavarataloja, palveluyrityksiä ja kulttuuritoimijoita.

Aiempia Vuoden jäseyrityksiä ovat: 2019 Clas Ohlson, 2018 Vinoteca Oy, 2017 Tampereen kauneushoitola, 2016 armas C’atering Oy, 2015 Seele.

Tags: ,