Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden 2018 jäsenyritys on Vinoteca Oy

Posted on

Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritys on Vinoteca Oy

Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritykseksi 2018 on valittu gastropubeista tunnettu Vinoteca Oy, jossa yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimii Sami Lappalainen. Hän perusti ensimmäisen gastropubinsa Tampereelle vuonna 2003.

 Vinotecan johtoajatus on tuoda suomalaisten ulottuville laadukkaita, perinteisiä eurooppalaisia ruoka- ja juomakulttuureja ja -tapoja.

– Emme yritä keksiä väkisin mitään uutta. Olemme perustaneet kumppaneidemme kanssa ravintoloita jotka esikuvamaissaan, kuten Saksassa, Ranskassa ja Tsekissä, ovat tavallista arkea. Toisekseen haluamme luoda sellaisia kohtaamispaikkoja, joissa itse viihtyisimme, kertoo Lappalainen. Vinoteca löytyy seuraavien ravintoloiden takaa: Gastropub Tuulensuu, Deli 1909 & Wine Bar, Tapas Bar Inez, Gastropub Kaleva ja Burger Bar the Bull.

Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenenä Vinoteca on ollut nelisen vuotta.
– Tulimme ikään kuin manttelinperijäksi Tampereen Panimoravintolat Oy:lle, joka Marika Tähtinen-Hakalan johdolla oli ollut pitkään ravintolaelinkeinon edustajana yhdistyksessä. Puheenjohtajana toiminut Panu Raipia, vanha tuttuni, kysyi kiinnostaisiko jäsenyys. Ja tokihan se kiinnosti.

Sami Lappalainen vaikuttaa myös yhdistyksen hallituksessa ja tilanteen mukaan erilaisissa työryhmissä. Hänellä on myös näkemys siitä, mihin suuntaan yhdistyksen roolia voisi kehittää.
– Tampere Tunnetuksi voisi keskittyä enemmän vaikuttamiseen, Tampereen imagon rakentamiseen ja tiedottamiseen, varsinkin nyt massiivisten katuremonttien aikana. Tapahtumien järjestämisen voisi enimmäkseen jättää ammattimaisille tapahtumatuottajille, joita meillä kyllä riittää.

Lappalainen on parinkymmenen vuoden aikana nähnyt Tampereen ilmapiirin muuttuvan – ja omalla työllään osaltaan itsekin vaikuttanut muutokseen.

– Tampere on muuttunut enemmän kuin Suomi yleisesti ottaen. Täällä tehdään asioita hyvällä draivilla. Kaupunki on elinvoimainen ja pysyykin sellaisena, kunhan pidetään infra ja muut yrittämisen edellytykset kunnossa.

Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenyydestä Lappalaisella on vain hyvää sanottavaa.

– Vaiva on minimaalinen ja hyödyt selvät. Jäsenet ovat tiedon saannin suhteen etulyöntiasemassa: kuulet aina nopeammin mitä kaupungissa tapahtuu. Tapaat paljon ihmisiä, voit keskustella yhteisistä asioista ja saat palautetta työstäsi. Suosittelen kaikille yrittäjille!

Lisätietoja:
Vinoteca Oy
Sami Lappalainen, toimitusjohtaja
sami.lappalainen@gastropub.net
p. 050 348 0077

Tampere Tunnetuksi ry
Riikka Töytäri, toiminnanjohtaja
riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi
p. 040 582 1949

 

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu keskustan kehittämisyhdistys, jonka tavoitteena on pitää Tampereen keskusta Suomen parhaana paikkana elää, vierailla ja yrittää. Tavoitteeseen pääsemiseksi yhdistys mm. julkaiseeTampere Tunnetuksi Passia, vuokraa Kuninkaankatua, järjestää Kukkaisviikkoja ja joulun ajan yhteismarkkinointia sekä toimii aktiivisesti yritysten viestin viejänä Tampereen kaupungille.

 

Tags: , ,