Reetta Laine on Valon neito 2012

Posted on


Valon Neito 2012 Reetta Laine, kuvaaja: Samuli Niva (Tampereen Messut Oy)

Valon Neito 2012 Reetta Laine, kuvaaja: Samuli Niva (Tampereen Messut Oy)

Tampereen 47. Valoviikkojen keulakuvaksi eli Valon neidoksi on valittu Reetta Laine, 19-vuotias opiskelija Tampereelta. Reetta kukitettiin Asta Koti 2012 -messuilla järjestetyssä finaalissa lauantaina Tampereella.

Tasaväkisen kilpailun ratkaisi Reetan hyväksi hänen aitoutensa ja pirteä olemuksensa. Tuomaristo mainitsi perusteluissaan hänen eduikseen myös hersyvän naurun ja valoisan hymyn.
– Hän esiintyi luontevasti ja hänen avoimuutensa vakuutti tuomariston. Uskomme hänen tuovan iloa mukanaan vanhainkotivierailuille, kertoi tuomariston puheenjohtaja Jouni Aalto.

Tampereen ammattikorkeakoulussa terveydenhoitajan opinnot aloittanut Reetta haluaa Valon neitona saada ihmiset hyvälle mielelle. Harrastuksiin kuuluvat musiikki, liikunta ja kutominen. Valoviikkojen valokuvioista rakkain on Tipi.

Reetta sai palkinnoksi mm. 500 euron lahjakortin valitsemaansa Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenliikkeeseen ja VIP-kortin Tampereen Messut Oy:n vuoden 2013 messuille.

Uusi Valon neito Reetta aloittaa vuoden kestävän pestinsä juontamalla Valoviikkojen avajaiset sunnuntaina 28.10. Hän on mukana myös Tampereen joulun avauksessa ja jouluparaatissa sunnuntaina 18.11. Lisäksi hän vierailee lukuisissa vanhainkodeissa vieden valon iloa heille, jotka eivät enää pääse Valoviikkojen valoja kaupungille itse ihastelemaan. Myös yritykset ja tapahtumien järjestäjät voivat pyytää häntä tilaisuuksiinsa valon ja ilon luojaksi ja pr-henkilöksi.

Asta Koti -messuilla käydyn finaalin tuomaristoon kuuluivat:
Jouni Aalto, markkinointipäällikkö, Tampereen Messut Oy
Jyrki Laiho, elinkeino- ja maankäyttöjohtaja, Tampereen kaupunki Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen jäsen
Salli Saastamoinen, päätoimittaja, Suur-Tampere -lehti
Noora Mäcklin, Valon neito 2011.

Valon neito -kilpailun järjestävät Tampere Tunnetuksi ry ja Suur-Tampere -lehti. Yhteistyökumppaneina olivat Tampereen Messut, KappAhl ha Hildén Oy.

Reetta otti kilpailussa tuplapotin, sillä hän voitti myös Suur-Tampere -lehden lukijaäänestyskilpailun. Eroa äänestyksessä toiseksi sijoittuneeseen Laura Hemmilään tuli vain 11 ääntä.

Tampereen 47. Valoviikot järjestetään 29.10.2012–6.1.2013. Valoviikot järjestää Tampere Tunnetuksi ry, joka aloitti toimintansa vuonna 1965. Yhdistys perustettiin kaupunginjohtaja Erkki Lindforsin aloitteesta Valoviikkojen hankkimiseksi Tampereelle. Yhdistyksessä on jäsenenä noin 300 yritystä tai yhteisöä. Valoviikkojen avajaiset ovat Keskustorilla sunnuntaina 28.10. klo 19.00.

Lisätiedot ja Valon neidon haastattelupyynnöt:
Tampere Tunnetuksi ry:n tapahtumakoordinaattori:
Tampereen Kokouspalvelu, Anne Saarinen, puh. 050 357 2342
toimisto@tamperetunnetuksi.fi