Ratikkakahvilan pitäjä on Brander

Posted on

Tampere Tunnetuksi ry:n avoimeen yrittäjähakuun tuli kahdeksan tarjousta, neljä yritystä haastateltiin. Mielenkiintoisten esitysten joukosta yhdistyksen hallitus valitsi Ratikkakahvilan pitäjäksi Brander Oy:n, jolla on lähes 100 vuoden ajalta kokemusta kahviloiden pidosta Tampereen keskustassa.

 

Brander Oy tuo aamukahvit Keskustorille

Branderin Ratikkakahvila on avoinna aamusta alkaen, jolloin saamme yhteiselle Keskustorille torikahvilan. Toiveena on, että Ratikkakahvila tulee olemaan suosittu nähtävyys, jota tullaan katsomaan lähempää ja kauempaa.

 

Ratikkakahvila koostuu 150 neliön puupinnoitetusta terassista, vanhasta HKL:n liikenteestä poistetusta raitiovaunusta, jonne on tehty 30 asiakaspaikkaa sekä myyntikontista jossa sijaitsee myös wc.

 

Vanhasta raitiovaunusta saa myös Tampereen uuden raitiotien infomateriaalia. Ratikkakahvila-hankkeen tavoitteena on elävöittää kaupunkikulttuuria ja kaupunkitilaa läntisessä keskustassa, parantaa Keskustorin keskiosan viihtyisyyttä, turvallisuutta ja palveluita sekä olla helposti lähestyttävä ja kiinnostava Tampereen Ratikan infopiste.

 

Ratikkakahvilan ympäristöön tuodaan maakuntamuseon laatimaa digitaalista sisältöä viereiseen puistoon sijoitettavaan näyttelytoteemiin.

 

Tampere Tunnetuksi ryon vuonna 1965 perustettu Tampereen keskustan kehittämisyhdistys, joka mm. järjestää tapahtumia, hallinnoi alueita ja markkinoi keskustaa Tampere Tunnetuksi Passin avulla. Jäseninä ovat kivijalkaliikkeet, taloyhtiöt, tavaratalot ja kulttuuritoimijoita.

Branderin leipomo on vuonna 1920 perustettu perheyritys. Ensimmäinen konditoria-kahvila perustettiin Hämeenpuiston ja Kauppakadun kulmaan, joka edelleenkin tunnetaan “Brantsun-kulmana”. Nykyisin yrityksellä on 5 erityyppistä konditoria-kahvilaa Tampereen keskustassa ja Pirkkalassa. Leipomo on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. 

 

 

LISÄTIEDOT:

 

Toiminnanjohtaja Riikka Töytäri, Tampere Tunnetuksi ry

040 582 1949, riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi

 

Ratikkakahvilan pitäjän yhteystiedot:

Toimitusjohtaja Eerikki Lounamaa, Brander Oy

050 5970733, eerikki.lounamaa@brander.fi

 

> Havainnekuvat kahvilasta

Tags: , ,