Kuninkaankadulle emoji-somistus

Posted on

Ota selfie emojin kanssa ja tagaa se #emojitre!

Tampere Tunnetuksi ry haluaa piristää remontin alla olevaa Kuninkaankatua tuomalla kadulle uuden kesäsomistuksen. Teoksen nimi on #emojitre ja se on muuntuva emojeista koostuva katutaideteos. Teos on esillä Tampereen Kuninkaankadulla, Hämeenkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Se koostuu vaihtuvista asfalttitarroista, jotka uusitaan kolme kertaa kesän 2016 aikana.

Kesän 2016 somistuksen ovat tilauksesta suunnitelleet Hinni Huttunen ja Laura Laukkanen. Huttunen ja Laukkanen ovat tamperelaisia kuvataiteilijoita, jotka työskentelevät yhteisellä työhuoneellaan Tampereen Taidehallissa. Tekijät halusivat tuoda tuoda emojit katupintaan, sillä emojit ovat globaali kieli, joten ne puhuttelevat kansainvälisesti yli kaikkien ikä- ja sosiaaliryhmien.

Somistus asennetaan säävarauksella tekijöiden toimesta pe 10.6. klo 5 alkaen ja arvioitu asennuksen kesto on 8-10 tuntia. Somistus on kadulla 1.9.2016 asti.

Emojit ovat erilaisia tunteita ilmaisevia hymiömerkkejä ja kuvasymboleita. Emojeissa kuvataan muun muassa arkipäiväistä elämää, ruokia, viihdettä, säätä, ihmisiä ja eläimiä. Suomalaiset ovat ahkeria emojien käyttäjiä ja Suomessa käytetyin emoji on musta kuu. Teoksessa emoji-rivit muodostavat erilaisia tarinallisia kokonaisuuksia, joita voi lukea vaaka- tai pystysuunnassa. Emojit on ladattavissa Emoji One -sivulta jokaisen käytettäväksi. http://emojione.com/

Somistuksen toteuttaa yhteistyössä Tampere Tunnetuksi ry ja Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto.