Kukkaisviikot täyttävät keskustan monipuolisella ohjelmalla 26.7.-3.8.

Posted on

Tampereen 30. Kukkaisviikot avataan perjantaina 26.7., kun juhlavuosi startataan vauhdikkaasti Kukkaisockilla! Tapahtuman aloittavat Tampereen omat pojat, kun lavalle nousee energinen Rockwalli. Päivän aikana rokkaavat myös Dashbone, Fumble, Baton Rogue Morgue ja Santa Cruz, sekä illan päättävä Reckless Love. Vauhtia ja tukanheilutusta on siis luvassa koko päivän!

Lauantaina 27.7. vietetään Kukkaisviikkojen virallisia avajaisia. Perinteisen avajaiskulkueen lisäksi ohjelmassa on muun muassa kukkien hyväntekeväisyyshuutokauppa ja komeimmin tuunatun kukkaismenopelin palkitseminen. Tapahtuman 30-vuotista historiaa muistellaan historiatietokilpailussa, minkä lisäksi nähdään Kukkaisviikkojen isän Matti Hokkasen haastattelu. Lavalle nousevat yhdessä myös ihka ensimmäinen ja tuorein Kukkaistyttö – ja luvassa on yllätysohjelmanumero! Illan päättävät vauhdikas Danny’s Bollywood Dance Crew sekä The Voice of Finland -finalisti Laura Alajääski.

Sunnuntaina jazzataan! Kukkaisjazzin isäntänä toimiva TamJazz ry on koonnut neljän bändin monipuolisen kattauksen, josta pääsee nauttimaan heti keskipäivästä lähtien. Jazz-päivän päättää loistava Niko Ahvonen. Koko päivän juontajana häärii Kukkaistyttö Krista Keinänen.

Maanantain avaa lasten Aikasoppa Vegeshow! Puutarhuri Sonja Lumpeen ja laulavien kasvisten jälkeen lavalla starttaa Open Stage, jonka esiintyjät on valittu useiden hakemusten joukosta. Luvassa on erilaisia tanssi- ja musiikkiesityksiä koko päivän ajan. Open Stage on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä ennennäkemättömiä esiintyjiä ja löytää uusia suosikkeja.

Oletko aina halunnut oppia totoamaan? Silloin oikea osoite on Keskustorin Kukkaisravipäivä tiistaina 30.7.! Luvassa on tietoiskuja raviurheilusta ja hevosista, kun haastateltavaksi tulevat tunnetut hevosurheilun harrastajat ja ammattilaiset. Suomenhevosruuna Posti-Enskaa pääsee rapsuttamaan klo 14­–17. Ilta huipentuu tietenkin Teivosta suorana lähetettäviin Kukkaisraveihin!

Keskiviikon isäntä Pirkanmaan Osuuskauppa tuo Keskustorille ohjelmaa vauvasta vaariin. Päivällä perheen pienimpiä viihdyttävät Muumi, Pikku Myy, Onni Orava ja Apsi Apina. Iltapäivästä tanssitaan päivätansseja, tutustutaan grillaukseen ja maistellaan luomutuotteita. Illan pääesiintyjänä räppää Brädi, jonka kanssa lavalle nousee myös päivän juontaja Aleksi Sariola, artistinimeltään Illi. Päivän aikana maailmanpyöräliput maksavat S-Etukortilla 4e.

Torstain teemana on teatteri. Päivää isännöivät yhdessä Tampereen Teatteri ja Komediateatteri. Tuttiritari ratsastaa Rusinantella moikkaamaan lapsia, ja aikuiset saavat maistiaisia syksyn Les Misérables -musikaalista. Illalla Kukkaislavalle nousee Mikko Siltala & Band, jonka solistina nähdään tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä.

Perjantaina liikutaan Elixian ohjaamina! Päivän aikana pääsee kokeilemaan ja ihailemaan useita erilaisia liikuntalajeja ja löytämään oman suosikkinsa. Mukana on myös Specsavers, jonka pisteellä voi käydä väännättämässä silmälasinsa kuosiin ja tarkistamassa näkönsä maksutta. Keskustorilla etsitään myös Suomen sähäkintä silmälasimallia – oletko se sinä?

Kukkaisviikot huipentuvat lauantaina 3.8. komeisiin päättäjäisiin! Päivän isäntänä on LähiTapiola. Keskustorin ohjelman lisäksi luvassa on tietenkin perinteinen Roseiran sambakulkue klo 16. Koko viikon päättää loistava Pave Maijanen & Heikki Silvennoinen Band.

 

Kaikki Kukkaislavan ohjelma on ikärajatonta ja yleisölle maksutonta. Keskustorilla ruokaa, juomaa ja herkkuja tarjoilevat Kukkaisterassi, Zarillo, Armas-kioski ja Kahvila Wilenius. Kesän parhaan kyydin tarjoaa jo perinteeksi muodostunut Tivoli Sariolan maailmanpyörä. Keskustorin lisäksi Kukkaiskansa on tervetullutta myös Frenckellin Viinikylään päivittäin klo 16–24.

Juhlavuoden kunniaksi Keskustorille nousee Dinner in the Sky®! Ruokapöytä nostetaan keskustan kattojen ylle, missä tarjoillaan huimien näköalojen lisäksi herkullista ruokaa ja kuohuvaa. Tarjoilusta huolehtivat tamperelaiset laaturavintolat. Varmista kesän huikein kokemus ja varaa paikkasi ajoissa!

Tapahtuman järjestää Tampere Tunnetuksi ry.