Kukkaispormestari 2022

Tampereen Kukkaispormestariksi 2022 kutsuttu ravintoloitsija
Arto Rastas haluaa tuottaa ihmisille hyvää oloa ja elämyksiä

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut Tampereen 39. Kukkaispormestariksi ravintoloitsija Arto Rastaan. Yhdistyksen puheenjohtajan Erika Hildénin mukaan Arto Rastas valittiin, koska hän edustaa Tampereen ravintolayrittäjien kärkeä ja on toiminut vaikeina aikoina omien ravintoloidensa pyörittämisen lisäksi alan äänitorvena julkisuudessa.

”Kuluneiden parin vuoden jälkeenkin Rastaalla riittää uskoa ja energiaa investoida tulevaan kukoistavassa kaupunkikeskustassamme”, Erika Hildén toteaa.

Arto Rastas tunnetaan rohkeana, tarmokkaana ja ennakkoluulottomana suunnannäyttäjänä – hieman hullunakin, sillä hänen Periscope-ravintolansa kattoterassin laajennus avattiin Ratinan kauppakeskuksen katolle keskellä koronapandemiaa. Euroopan suurin kattoterassi oli valtava riski, mutta siitä on tullut yksi kesä-Tampereen suosituimmista vetonauloista.

Rovaniemeltä Suomen kulinaarisen taivaan kestotähdeksi ponnahtanut Rastas sai kipinän kokkaamiseen 14-vuotiaana Napapiirin Shellin keittiöstä. Nuorten kokkien maailmanmestaruuden hän voitti vuonna 2005. Ravintoloitsijan uransa hän aloitti Tampereella avaamalla kaupunkiin Hella & Huone – ravintolan 2007. Sen jälkeen hän on perustanut lukuisia ravintoloita Helsinkiin ja Tampereelle.


Tamperetta on helppo rakastaa

Arto Rastas pitää eurooppalaisista kaupungeista, joissa riittää vilskettä ja vilinää. Hän näkee Tampereessa paljon samoja piirteitä kuin itsessäänkin: rohkeutta, uskoa itseen ja tarmokasta suunnannäyttäjää.

  • Tampere on helposti lähestyttävä kaupunki, jota on helppo rakastaa, hän kuvailee.

Kaupungin elinkeinoelämän merkittävistä vetovoimatekijöistä Rastas nostaa esiin Nokia Arenan siellä pidettävine tapahtumineen.

  • Myös perinteiset kulttuuritapahtumat kuten Teatterikesä, Tammerfest ja Blockfest vetävät hyvin väkeä. Pidän varsinkin Tammerfestistä yli kaiken; se on letkeä hyvän mielen tapahtuma, joka vaikuttaa positiivisesti koko kaupunkiin.

Tapahtumien lisäksi Arto Rastaan mielestä tamperelaisuuteen kuuluvat klassikot kuten Eput, Popeda, Vaakon nakki, mustaamakkara, Tappara ja Ilves. Lisäksi hän haluaa maustaa soppaa tamperelaisille ominaisella avoimuudella, iloisuudella, ihmisten arvostamisella sekä ripauksella ylpeyttä omasta kotikaupungista.

 

Kesä Tampere

Kesä Tampere on Tampere Tunnetuksi ry:n kesä- ja heinäkuun kestävä kesäkampanja, joka koostuu lehdestä sekä näyteikkunakisasta.

Kesä Tampere-lehti kokoaa kattavan kokonaisuuden Tampereen keskusta-alueen käyntikohteista, elämyksistä ja palveluista. Lehti ilmestyy 2.6.2022. Näyteikkunakampanja, joka on nimeltään Tampereen Timantit, käynnistyy myös kesäkuun alussa. Mukana on 89 kohdetta eri puolilta keskusta-aluetta. Näyteikkunakampanjaan osallistuneiden kesken arvottavien lahjakorttien arvo on yhteensä 2500 euroa. Kampanjan ideana on kerätä QR-koodein merkittyjä timantteja mukana olevista liikkeistä. Kampanjan tekninen toteutus on Tampere.Finland -sovelluksen Tampere Tunnetuksi Passi, jonka uusi toiminnallisuus pilotoidaan Timantit-suunnistuksessa.

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Riikka Töytäri, Tampere Tunnetuksi ry
040-5821949, riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi

Kesä Tampere -sivusto: https://kesatampere.fi
Edelliset Kukkaispormestarit: https://tamperetunnetuksi.fi/toiminta/kukkaispormestarit/

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu Tampereen ydinkeskustan kehittämisyhdistys, joka mm. organisoi Joulun avauksen, Kesä Tampereen, hallinnoi Kuninkaankadun kävelykatua ja markkinoi keskustan yrityksiä Tampere Tunnetuksi Passin avulla. Jäseninä ovat kivijalkaliikkeet, taloyhtiöt, tavaratalot ja kulttuuritoimijoita.

KUVA:

Kuva vapaasti käytettävissä kuvaajan nimi mainiten.
Lisää kuvavaihtoehtoja: >> linkki