Kaupunkikeskustan aamukahveilla 30.8. puhuttiin Rantaväylästä

Posted on

Tampere Tunnetuksi ry:n ja Tampereen kaupungin järjestämä aamukahvitilaisuus oli tarkoitettu erityisesti keskustassa toimivalle kaupalle, palveluille ja kiinteistönomistajille. Aamukahvien teemana oli Rantaväylän vaihtoehdot, joita esittelevää aineistoa on esillä Siperian Galleria Nottbeckissa 16.9. asti.

Tilaisuuden aloitti kaupungin keskustahankkeen hankejohtaja Tero Tenhunen. Deloitte Oy:n toimitusjohtaja Teppo Rantanen kertoi vaihtoehtojen arvioiduista vaikutuksista ja kommenttipuheenvuoron esitti toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko Pirkanmaan Osuuskaupasta.

Mäki-Ullakko toivoi Hämeenkadulla kulkevan jatkossakin busseja ratikan lisäksi. Keskustan liikenteellistä kehittämistä kommentoitiin taannoisella Hallituskadun yritysten liikevaihdon tippumisella, kun kadun henkilöautoilua rajoitettiin.

Pitkää tunnelia pidettiin parhaana ratkaisuna, ja yksi ryhmä antoi sille nimeksi Kaupallisen keskustan toivo elää. Perusteina olivat mm. nopein toteutettavuus, ratkaisun liikenteellinen toimivuus ja myös Mustanlahden ja Särkänniemen parempi kytkeytyminen keskustaan. Lyhyt tunneli nähtiin seuraavaksi parhaana vaihtoehtona, vaikka sitä pidettiinkin vain osaratkaisuna liikenteellisiin ongelmiin ja myös maisemallisesti ongelmallisena.

Rantaväylän kehitysvaihtoehtojen vaihtoehtoselvitys ja selvitysaineistoja löytyy Tampereen kaupungin sivuilta.

Lue lisää täältä:
Tampereen kaupunkikeskustan aamukahvien muistio

Tampereen kaupunkikeskustan aamukahvien muistion liite