Joulun avaus 28.11.2021

Posted on

Tampereen perinteinen jouluparaati ja joulun avaus

 

Tampereella on pitkät perinteet jouluparaatista ja Keskustorin joulukuusen valojen sytyttämisestä ja tänä vuonna perinteet pääsevät taas kunniaan sunnuntaina 28. marraskuuta.

 

Tampereen keskustassa juhlistetaan perinteistä joulun avausta paraatin sekä ohjelman merkeissä. Jouluparaati lähtee Hämeenpuistosta liikkeelle kello 14 ja kulkee Kauppakadun kautta Keskustorille. Keskustorilla Vanhan kirkon edessä esiintyy Sani sekä Keskustorin komea joulupuu saa valaistuksen. Tampereen Joulutori on avoinna joulun avauksena ja sen ravintolat palvelevat.

 

Yleisöä toivotaan paraatin reitille vilkuttamaan paraatilaisille erityisesti Kauppakadulle ja Keskustorille. Hämeenpuistossa vietetään samaan aikaan markkinoita. Paraatin kärjessä kulkee Kotkien puhallinorkesteri, jonka jälkeen tulee joulupukki hevoskyydillä, kokonaisuudessaan paraatiin on ilmoittautunut yli kymmenen tahoa. Mukana ovat mm. Suomen Karva-Kaverit ry, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Tampereen Pyrintö; cheerleading, Partiolippukunnat Tampereen Kotkat ja Tampereen Lokit, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Kennelliiton Kaverikoirat, PellePändi, Mustinkulmalaiset Koirat, Taikahile ja Sambakoulu União da Roseira.

 

Joulu Tampere

Keskustan yritysten yhdistys Tampere Tunnetuksi ry järjestää joulun avauksen sekä koordinoi laajempaa Joulu Tampere -kokonaisuutta, johon kuuluu Joulu Tampere -nimellä kulkeva Tampereen joululehti, suosittu joulukalenteri facebookissa sekä Kaunein Jouluikkuna kilpailu.

Kaunein Jouluikkuna -kilpailu alkaa joulun avauksesta ja kestää 26.12. asti. Kaunein Jouluikkuna kutsuu katsomaan kauniita jouluteemaisia somistuksia näyteikkunoissa. Mukana on tänä vuonna 81 yritystä. Äänestys tapahtuu sivulla joulutampere.fi.

 

Joulutampere.fi