Joulu Tampereen tapahtumat ja tunnelma jatkuvat jouluun saakka

Posted on

joulu_treTampereen Joulun avausta vietettiin sunnuntaina 17.11. iloisissa merkeissä Tampereen Keskustorilla, Anttilassa ja Kuninkaankulmalla, Sokoksella, Stockmannilla ja Koskikeskuksessa.

Joulun avaus toimi lähtölaukauksena myös Joulu Tampere –tapahtumaketjuun. Joulu Tampere –yhteistyössä ovat mukana myös Tallipihan joulukylä, Verkarannan Joulutalo, Taidekeskus Mältinranta, Museokeskus Vapriikki, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tampereen Joulutori, Lasten katedraali, Särkänniemen Koiramäen joulu ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Joulu Tampereella on yhteinen Seikkailupassi, jota saa kahviloista, hotelleista ja yhteistyökumppaneiden toimipisteistä. Joulukohteissa vierailemalla voi kerätä passiinsa leimoja ja kolmella leimalla voi osallistua arvontaan. Palkintoina mm. Särkänniemen Kausikortti kesälle 2014, sekä mm. Joulutorin, Tallipihan ja Verkarannan käsityöläisten lahjoittamia kotimaisia käsityötuotteita.

 

VERKARANNAN JOULUTALO 21.11.2013 – 23.12.2013

Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannan joulumyymälä on avoinna joka päivä jouluun saakka. Käsityöläisten joulutorilta 13.-15.12. ja 20.-22.12. löytyy kolmenkymmenen kädentaitajan tuotteita ja taitoklubilla ja taitopajoissa pääsee kokeilemaan taitojaan jouluisten käsitöiden parissa. Modus ry:n pop up -myymälä on auki 10.-22.12.
http://www.taitopirkanmaa.fi/

SÄRKÄNNIEMEN KOIRAMÄEN JOULU 30.11.2013–6.1.2014

Vanhan ajan puuhapajoja, perinteiden ja uskomusten joulupolku, himmelinäyttely, Särkänniemen suosituimmat eläimet ja Koiramäen hahmot. Alueella myös jouluisia esityksiä, kuten Koiramäen tiernapojat, joululauluesityksiä ja tietysti Joulupukki. Vauhdikkaampaa menoa tarjoavat leikkipisteet ja lumipallopeli.
http://www.sarkanniemi.fi

TALLIPIHAN JOULUKYLÄ 23.11.2013 – 23.12.2013

Joulukylän myyntikojuista, vanhasta tallista ja putiikeista löytyy laadukkaita käsityötuotteita ja herkkuja. Viikonlopun joulutoreilla vierailevia kädentaitajia, hevosajelua, ponitalutusta ja tallitonttu Tilda. Vanhassa tallissa seimi, Mimmi-aasi, lampaita sekä kädentaitajia.
http://www.tallipiha.fi

KULTTUURIPALVELUIDEN JOULUNAJAN TAPAHTUMIA 16.11.2013 – 31.12.2013

Näyttelyjä, konsertteja, käsityöläismarkkinat, naperoiden pikkujoulut, runomatinea ja lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset. Tapahtumapaikat sijaitsevat eri puolilla Tamperetta.
http://www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/tapahtumat.html

TAIDEKESKUS MÄLTINRANTA 7. – 22.12.2013

Lahjakortteja ja laadukasta taidetta joululahjaksi Taidelainaamosta. Tampereen Taiteilijaseuran teosmyyntitilaisuus Talo täynnä taidetta 7. – 22.12.
www.tampereen-taiteilijaseura.fi

LASTEN KATEDRAALIN JOULU FINLAYSONIN KIRKOSSA 1.12.2013 – 6.1.2014

Kauneimpia joululauluja, itsenäisyyspäivän konsertti, aattohartauksia, konsertteja, nukketeatteria ja erilaisia jouluisia tapahtumia lapsille ja perheille.
http://www.tampereenseurakunnat.fi/toimintaa/lapset/lasten_katedraali

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLAN JOULU 16.11. – 20.12.

Vanhan ajan joulu –näyttelyssä jouluisia työpajoja, tarinoita ja tuvan tunnelmaa. Interaktiivinen konsertti Joulupukki ja kadonnut kartta sekä suomalaisiin soittimiin tutustumista 8.12. Rullassa myös joulusatutuokioita joulukuun ajan.
http://www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/lastenkulttuuri/lastenkulttuurikeskusrulla.html

MUSEOKESKUS VAPRIIKIN JOULU 23.11. – 15.12.2013

23.11. Postikortin päivänä voi vaihtaa ja myydä kortteja tai neuloa joulupalloja Näpsä-käsityökoulun työpajassa. 15.12. vietetään Lucia-juhlaa Steiner-koululaisten esiintyessä. Vapriikin valkea joulu – antiikki ja sisustustapahtumasta 7. – 8.12. voi löytää ideoita oman kotinsa sisustukseen.
http://www.tampere.fi/vapriikki.html

JOULUTORILTA KESKIEUROOPPALAISIA MAKUJA JA KOTIMAISIA KÄSITÖITÄ 5.–22.12.2013

Tampereen Joulutori on tänä vuonna erityisen monipuolinen lähes 60 myyjän voimin. Joulutorilta löydät kauniit käyttöesineet ja persoonalliset lahjat. Ohjelmalavalla on runsaasti ohjelmaa.
http://tampereenjoulutori.fi/

Keskustan ostoskeskuksissa STOCKMANNILLA, SOKOKSELLA, ANTTILASSA JA KOSKIKESKUKSESSA jouluiset tapahtumat jatkuvat jouluun saakka.

 

Lisää tietoa Joulu Tampereesta www-sivuilta
Joulu Tampere myös Facebookissa

 

Lisätietoja Joulu Tampere yhteistyöstä:
Liina Kangas
Toiminnanjohtaja
liina.kangas@tamperetunnetuksi.fi
puh. 040 7011 242