Kalevan Kello on vuoden jäsenyritys

Posted on

Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritys on Kalevan Kello

Tampere Tunnetuksi ry:n vuoden jäsenyritykseksi 2022 on valittu Kalevan Kello. Sen tarina alkaa vuodesta 1977, jolloin Juhani Pietarila perusti vaimonsa Helenan kanssa liikkeen Sammonkadulle. Vuodesta 2014 Juhanin ja Helenan lisäksi yrittäjänä on toiminut heidän tyttärensä Jenni. Liike sijaitsee nykyään ydinkeskustassa Tuomiokirkonkadulla.

”Kalevan Kello on minun isosisarukseni. Kalevan Kello syntyi 1977 ja minä 1978. Sairaalasta minut tuotiin ensin liikkeeseen. Kun oma lapseni syntyi 30 vuotta myöhemmin, kävi hänkin ennen kotiin menoa liikkeessä. Perinne jo kahdessa sukupolvessa”, kertoo Jenni Pietarila.

Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenenä Kalevan Kello on ollut niin kauan kuin Jenni muistaa. Yhdistyksen toimintaan osallistutaan mielellään. ”Osallistumme useimpiin kampanjoihin, kuten Kauneimpaan jouluikkunaan ja MM-kiekkohulinoihin. Olen ollut myös mukana MM-kiekkojen ilmiöittämistyöryhmässä”, Jenni sanoo.

”Nykyisen toiminnanjohtajan aikana yhdistyksessä on tapahtunut paljon hyvää. Itselleni Tampere Tunnetuksi on tullut tutummaksi ja helpommin lähestyttäväksi. Minusta tuntuu, että yhdistyksessä tapahtuu hyviä asioita. Paljon on myös kiinni yrityksistä, joiden toivoisi olevan vielä enemmän yhteisessä rintamassa tekemässä yhdessä asioita.”

Kehittämiskohteitakin Jennillä tulee kysyttäessä mieleen. ”Yksityisen kivijalkaliikkeen edustajana kaipaan aina enemmän panostusta kivijalkaan. Oman yritykseni sijainnin puolesta Tuomiokirkonkatu ja koko Kyttälän alue ovat lähellä sydäntäni. Ihan itsekkäistä syistä kaipaan panostusta juuri Tuomiokirkonkadun kävelykatuosuuden kehittämiseen. Niin hieno ja kiva kuin se onkin, se kaipaisi kaupungilta vahvempaa otetta esim. pysäköinnin suitsimiseen.”

Tampere Tunnetuksi Passissa Kalevan Kellolla on ollut tarjouksia alusta asti. ”Passi on tuonut jonkin verran uusia kävijöitä. Tärkeimpänä pointtina passissa näenkin sen, että sellainen asiakas, joka ei välttämättä muuten olisi tullut asioimaan, tulee tutustumaan liikkeeseen. Toki on harmi, että se käynti täytyy saada aikaan alennuksella, mutta sen jälkeen onkin meistä kiinni, saammeko asiakkaan tulemaan toisen kerran. Saamme ainakin yhden mahdollisuuden”, Jenni pohtii.

Jenni on seurannut kaupan alan kehittymistä kohta 30 vuoden ajan. ”Koko ala on muuttunut: nettikauppa tullut, keskusta kehittynyt, liikenne muuttunut, ratikka tullut, parkkihalleja tullut, uusia alueita rakennettu… ihan kaikki on muuttunut.”

”Sitä on sekä hienoa että hirvittävää seurata. Ei auta kuin pitää hatusta kiinni ja yrittää pysyä kyydissä. Niin paljon kuin verkkokauppaa suitsutetaankin, haluan jatkossakin uskoa, että ihmiset kaipaavat myös asiantuntevaa ja hyvää, paikallista palvelua. Ja osaavat sitä myös arvostaa, eivätkä onneksi anna aina hinnan ratkaista. Haluavat kohdata ihmisen ihmisenä ja samalla mahdollistavat työpaikat ja elinvoimaisen keskustan Tampereella.”
Lopuksi Jenni antaa vinkin yrittäjille, jotka eivät ole vielä Tampere Tunnetuksi ry:ssä mukana.

”Liittykää mukaan ja katsokaa vuosi tai pari! Oman puurtamisen keskellä on vaikea aina keksiä uutta markkinointia ja muuta ihmeellistä. Aika pienellä jäsenmaksulla pääsee mukaan yhdistyksen kampanjoihin ja voi ottaa niistä käyttöön ne, mitä itse haluaa.

”Viime keväänä oli narsissikamppis, jossa oli tarkoitus, että jokainen osallistuja laittaa myymälänsä eteen narsissit. Meidän kadullamme taisi olla parin oven edessä. Miettikää, miltä näyttäisi, jos joka ikisen keskustan kaupan ovella olisi ensi keväänä kampanja-aikana narsisseja! Tai vaikka jouluna esimerkiksi yhteinen pikkukuusi tai yhteneväinen koriste. Yhdessä tekemällä meissä pienissä, isoja unohtamatta, on voimaa.”

LISÄTIEDOT / HAASTATTELUT:

Kalevan Kello // Jenni Pietarila
jenni.pietarila@kalevankello.fi / p. 045 677 0963

Tampere Tunnetuksi ry. // Riikka Töytäri, toiminnanjohtaja
riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi // p. 040 582 1949

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu Tampereen keskustan kehittämisyhdistys, joka järjestää mm. Kesä Tampere ja Joulu Tampere -kokonaisuudet, hallinnoi Kuninkaankadun kävelykatua ja markkinoi keskustan palveluita Tampere Tunnetuksi Passin avulla. Jäseninä on kivijalkaliikkeitä, taloyhtiöitä, tavarataloja, palveluyrityksiä ja kulttuuritoimijoita.

Aiempia vuoden jäseyrityksiä ovat: 2021 Finlaysonin alue, 2019 Clas Ohlson, 2018 Vinoteca Oy, 2017 Tampereen kauneushoitola, 2016 armas C’atering Oy, 2015 Seele.