Helatorstaina 14.5.2015 kaupat saavat olla auki keskustassa – Rakas Tampere

Posted on

TIEDOTE – 7.5.2015

Helatorstaina keskustan kaupat saavat olla auki

Tampere Tunnetuksi ry on hakenut ja saanut Lapin aluehallintovirastolta poikkeusluvan Tampereen keskustan kauppojen aukioloon helatorstaina 14. toukokuuta. Kaupat saavat olla auki kello 12 ja 18 välillä. Poikkeuslupa koskee keskustassa aluetta, joka jää itä-länsisuunnassa Kalevan puistotien ja Pyynikintorin väliin sekä pohjois-eteläsuunnassa Kekkosentien ja Tampereen valtatien väliin.

Poikkeusaukiololuvan perusteena on Tampere Tunnetuksi ry:n järjestämä Rakas Tampere -ostostapahtuma, joka tuo keskustan kauppoihin ja kaduille elämää 14.–17. toukokuuta. Tapahtuman aikana keskustan liikkeet, ravintolat, kauneushoitolat, teatterit yms. tekevät erilaisia tarjouksia ja tempauksia. Kaikki mukana olevat yritykset löytyvät tapahtuman nettisivuilta www.rakastampere.fi.

Blogissa ylistys keskustan kivijalkakaupalle!

Tampere Tunnetuksi ry on keskustan elävöittämisyhdistys, joka muun muassa tekee vuosittain monia tapahtumia sekä markkinoi keskustaa maaliskuussa lanseeratulla etuvihkolla Tampere Tunnetuksi Passilla. Yhdistys haluaa pitää keskustan kivijalkakaupan puolia ja tuoda esiin mahtavia yrittäjiä ja yrityksiä. Tästä syystä yhdistys on nyt perustanut Tampereen tarinat -blogin, jossa tuodaan esiin keskustan yrittäjien tarinoita, ajatuksia, odotuksia, toiveita ja unelmia. Blogi sisältää sekä tekstipohjaisia että videomuotoisia juttuja. http://rakastampere.fi/tampereen-tarinat/

Kun Tampereen keskustan muutoksista ja kivijalkakaupan tilanteesta puhutaan nyt paljon, ja valitettavan usein negatiivisesti, Tampere Tunnetuksi ry päinvastoin haluaa nostaa esiin positiivista henkeä. Esimerkiksi Aleksis Kiven kadulle on syntynyt mainio sisustuskauppojen ja laadukkaiden erikoisliikkeiden keskittymä. Ja ihmiset yhä edelleen tarvitsevat suutarinpalveluja, mitä todistavat Mansen Suutarin kaksi yrittäjäystävystä.

”Kyllä shoppailu on kivaa! Siksi keskustassa tulee aina olemaan elinvoimaisia pikkuliikkeitä”, sanoo takkikauppias Erika Hildén vaateliike Hildénistä kertovalla videolla.

Tampereen tarinat -blogi päivittyy Rakas Tampere -tapahtuman aikana mutta myös sen jälkeen. Yhdistys toivoo, että blogi jäisi elämään vielä pitkään. Kivijalkakaupassa asioiminen saa uuden ulottuvuuden, kun kauppiaan tarina on tullut tutuksi – ja kivijalkakaupan säilyminen on keskustan elinvoimaisuuden elinehto. Liikkeessä piipahtaminen voittaa aina esimerkiksi verkkokaupassa asioinnin, kuten Tila & ihmeen yrittäjät Miia ja Sirpa sanovat: ”Meillä saa hypistellä, mikä ei verkkokaupassa ole mahdollista.”

Tampereen tarinat -blogin yritykset ja tarinat on valittu ja valitaan kiinnostavuuden perusteella. Yhdistys toivookin nyt yleisöltä vinkkejä ja ideoita mielenkiintoisista yrittäjistä ja yrityksistä. Ideoita otetaan vastaan Rakas Tampere -Facebook-sivuilla www.facebook.com/rakastampere sekä sähköpostitse osoitteeseen info@rakastampere.fi.

Rakas Tampere -kaupunkitapahtuman ohjelmaan kuuluu lisäksi muun muassa Kuninkaankadulla Tanssiva näytös sekä Illallinen Tampereen taivaan alla -katupiknik. Koko ohjelma: http://rakastampere.fi/ohjelma/

Rakas Tampere järjestettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2014 ja silloin mukana oli yli 90 yritystä.

 

Lisätietoa tapahtumasta:

Sinikka Tierna, toiminnanjohtaja Tampere Tunnetuksi ry

045 1794 726, sinikka.tierna@tamperetunnetuksi.fi

www.tamperetunnetuksi.fi, www.rakastampere.fi