Hämeenkadulle uusi kesätapahtuma Hämeenkatu elää!

Posted on

Tampereen Hämeenkadulla järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Hämeenkatu elää! -tapahtuma. Kesän mittaan seitsemänä lauantaina kadun itäpäässä sijaitsevan Pauhu-paviljongin lavalle nousevat niin tuoreet kuin vähän tunnetummatkin esiintyjät. Esiintyjiä haetaan avoimella haulla, joka on nyt avoinna täällä.

Tapahtumapäivät ovat 18.6., 2.7., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7. ja 13.8., ja jokaiseen lauantaihin mahtuu useampi esiintyjä. Lavalle ovat tervetulleita muusikot, näyttelijät, taikurit, vitsiniekat, tarinankertojat, tanssijat ja muut, jotka haluavat tuoda keskustaan iloa ja elämää. Lava on avoin kaikenlaisille ja kaikenikäisille esiintyjille. Kaikille valituille esiintyjille tarjotaan osallistumisesta pieni palkkio.

Tapahtuman tavoitteena on herättää Hämeenkatu uudella tavalla eloon sekä tarjota yllättäviä, maksuttomia ja kaikille avoimia kulttuurielämyksiä keskellä kaupunkia. Hämeenkatu ei ole vain kulkuväylä kaupungin läpi, vaan sykkivä keskus, jonka varrelle voi pysähtyä ihmettelemään kaupungin elämää. Tampere voitti aiemmin keväällä Elävät Kaupunkikeskustat ry:n keskustapalkinnon, jonka valintaperusteissa mainittiin muun muassa kukoistava keskusta sekä erilaiset tapahtumat. Myös Hämeenkatu tamperelaisten kohtauspaikkana ansaitsi raadilta erityismaininnan.

Tapahtuman mahdollistaa Tampere Tunnetuksi ry Tampereen kaupungin tuella.