Vuoden tamperelainen 2011

POLIISIKAKSIKOSTA VUODEN TAMPERELAINEN 2011

Janne Rauma ja Kari Palonen voittivat yleisöäänestyksen niukasti

:
Tamperelaispoliisit Janne Rauma ja Kari Palonen äänestettiin niukalla äänten enemmistöllä Vuoden tamperelaiseksi. Kaksikko  keräsi 1743 ääntä; kakkoseksi tullutCitymarketin kassa Jama Jama sai 1613 ääntä. Kolmanneksi tuli Negativen keulahahmo Jonne Aaron 843 äänellään. Loput äänet jakautuivat hyvin tasaisesti muiden ehdolla olleiden kesken.
:
Tunnustuksena Vuoden tamperelainen 2011 -tittelistä Janne Raumalle ja Kari Paloselle luovutettiin tiistaina pala aitoa tamperelaista rotvallia kunnialaatan kera.Kilpailulla haettiin henkilöä tai tahoa, joka vuoden 2010 aikana tai jo pidemmällä aikavälillä on tehnyt Tamperetta tunnetuksi positiivisella tavalla.
Tamperelaispoliisit olivat mukana JIM-kanavan Poliisit-sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella ja saavuttivat suuren suosion nostaen samalla poliisien ammattikunnan arvostusta.
:
–  Olemme todella ylpeitä tästä suosionosoituksesta. Tämä on hieno tunnustus poliisin työlle ja omalta osaltaan varmasti myös nostaa ammattikuntamme arvostusta, sanoo palkittu tv-poliisi Janne Rauma.
:

Uusi ennätys äänestäjien määrässä

Vuoden tamperelainen äänestys toteutettiin tammikuun aikana internetin, paikallislehdessä julkaistujen palautuskuponkien ja postikorttiäänestyksen avulla. Kuponkeja sai palauttaa useaan eri Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenyritykseen. Ääniä annettiin ennätysmäärä, yhteensä 7573 kpl, kun niitä vuotta aiemmin annettiin 3200.

Kilpailu järjestettiin kymmenennen kerran. Sen järjestävät Tampere Tunnetuksi -yhdistys, Kaupunkilehti Tamperelainen ja Radio 957. Edellinen voittaja, Vuoden tamperelainen 2010, on Pate Mustajärvi. Sitä ennen Vuoden tamperelaisia ovat olleet Ransu-koira, Popeda, Kiira Korpi, Tommi Evilä, Eila Roine ja Simo Frangén kolmesti peräkkäin.
:
Ehdolle oli asetettu 9 ehdokasta; voittajakolmikon lisäksi ehdolla olivat murretoimittaja Milja Heino, Pyrinnön koripallojoukkue, Siilinkari 50 vuotta, Sorin Sirkus, Tampere Filharmonia, Mikko Wiren. Halutessaan äänestäjät saivat nimetä oman suosikkinsa listan ulkopuolelta. Hajaääniä saivat tänä vuonna mm. Riku Pentti, Pate Mustajärvi, Sami Hintsanen ja  Kiira Korpi. Järjestäjät kiittävät kaikkia äänestykseen osallistuneita ja äänestyspaikkoja.

:

Vuoden tamperelainen -kilpailun järjestävät Tampere Tunnetuksi ry, Kaupunkilehti Tamperelainen ja Radio 957 nykymuodossaan nyt jo 10. kerran.

Tampere Tunnetuksi ry
Radio 957
Tamperelainen

Liity Vuoden tamperelainen -sivun faniksi Facebookissa.